2018. október 04. 22:12 - A konyha fönőke

Román konyha

img_20180930_144853.jpgMarhatokány puliszkával

Hozzávalók:

  • 1 kg marhahús
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 30 dkg vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg kukoricadara
  • 10 dkg sűrített paradicsom
  • 10 dkg zsír
  • 2 dl fehérbor
  • kakukkfű
  • bors

Elkészítés:

A felcsíkozott szalonnát zsírjára pirítjuk és aranysárgára dinszteljük benne a feldarabolt vöröshagymát. Mehet rá a felcsíkozott hús, aprított fokhagyma és ízesítjük sóval, borssal, majd kevés vizet öntünk hozzá és puhára pároljuk. Paradicsompürét, kakukkfüvet teszünk bele és a 2 dl borral felöntjük, majd összeforraljuk. A puliszkához 1 liter forrásban levő vízbe teszünk 1 tk. sót és folyamatosan kavargatva beleadagoljuk a kukoricadarát, lassú tűzön besűrítjük, tálalás előtt formára vágjuk és egy serpenyőben megpirítjuk a külsejét.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzetek-eledele.blog.hu/api/trackback/id/tr7314282433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása