2018. október 04. 21:15 - A konyha fönőke

Indiai konyha

img_20180916_160019.jpgManchow soup - Manchow leves

Hozzávalók:

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kk gyömbér (reszelt)
  • 1 kis darab fejeskáposzta
  • 1 db sárgarépa
  • 4 dl zöldségleves-alaplé
  • 1 ek kukoricakeményítő
  • 1 ek sötét szójaszósz
  • 3 fej gomba (nagyobb)
  • 1/2 db uborka
  • 1 ek fehérborecet
  • 1 zöldhagyma
  • chilipaprika

Elkészítés:

A zöldségeket felcsíkozzuk. A felaprított fokhagymát és a chilit olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a gyömbért. Egy-másfél percig kevergetjük, majd jöhet a sárgarépa, az uborka, a káposzta és a hagyma. Felöntjük a zöldségalaplével. Pár perc múlva hozzáadjuk a gombát. Megsózzuk, majd hozzáadjuk a szójaszószt, végül keményítővel sűrítjük. Ha már forr, hozzáadjuk a fehérborecetet, és elkeverjük.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzetek-eledele.blog.hu/api/trackback/id/tr4914282229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása