Balkan Plate of Cevapcici and Grilled Skewers - Balkán grill tál
Hozzávalók a salátához:
- 1/2 uborka
- 2 paradicsom
- 2 saláta levél
- 1 lila hagyma
- 10 dkg fetasajt
- 4-5 szem fekete olívabogyó
Elkészítés:
A zöldségeket felkarikázzuk, a salátalevelet megmossuk, a fetasajtot felkockázzuk. A salátalevelet a tál aljára fektetjük, a zöldségeket, a sajtot és az olívabogyót ízlés szerint rátesszük, majd a tetejét olívaolajjal meglocsoljuk.
Hozzávalók a csevapcsicsához:
- 1 hagyma
- 2 fokhagyma
- 20 dkg darált hús (sertés, bárány, marha)
- 2 dkg vaj
- 1 tojássárgája
- só
- bors
- 1/2 tk fahéj
- petrezselyemzöld
- 1/2 tk őrölt kömény
Elkészítés:
A hagymát apróra felkockázzuk, a fokhagymát lereszeljük. A hozzávalókat egy edénybe tesszük, jól összegyúrjuk, hurka alakúra formázzuk, fél órára hűtőbe tesszük. Majd bő zsírban vagy olajban kisütjük.
Hozzávalók a saslikhoz:
- 1 piros pritamin paprika
- 1 sárga tv paprika
- 20 dkg karaj
- 2 hagyma
- ételízesítő
- saslik pálca
Elkészítés:
A hagymát negyedekbe vágjuk, részeire szedjük, a paprikát nagyobb kockákra felvágjuk, a húst 3x3 cm-es kockákra daraboljuk. A hozzávalókat egymás után tetszőleges sorrendben felszúrjuk a saslik pálcára. Ételízesítővel megszórjuk, fél órára hűtőbe tesszük, majd serpenyőben kevés olajban megsütjük.
Hozzávalók a chilis rizshez:
- 1 bögre rizs
- 1 vékony chili paprika
- 1/2 piros pritamin paprika
Elkészítés:
A rizst a szokott módon megfőzzük. A paprikákat kevés olajon megpirítjuk, majd a kész rizshez keverjük.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.