Csirke korma - Indiai vajas csirke
Hozzávalók:
- 600 g csirkemellfilé
- 1 fej hagyma
- 1 nagyobb darab gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma
- chili paprika (ízlés szerint)
- 3 tk garam masala
- 1 csipet fahéj
- 1 mk kurkuma
- 100 g natúr kesudió
- 250 ml kókusztej
- 2 dl víz
- só
- bors
- olaj
- 1-2 babérlevél
- 1 tk reszelt citromhéj
Elkészítés:
Egy forró serpenyőbe kevés olajat teszünk és rádobjuk a kockára vágott csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk és hagyjuk, hogy jól lepiruljon a hús, majd félretesszük (nem kell teljesen készre sütni). A serpenyőbe dobjuk a felaprított hagymát, öntünk rá egy kevés olajat és üvegesre pároljuk. A gyömbért szeletekre, majd apró hasábokra vágjuk és egy gerezd felszeletelt fokhagymával és az aprított chilivel együtt a hagymához adjuk. Mehet rá az előpirított hús, a fűszerek és alaposan átkeverjük. A húst alacsony lángon hagyjuk párolódni, addig elkészítjük a mártást.
Egy késes aprítóba tesszük a kesudiót, egy gerezd fokhagymát, a kókusztejet és egy kevés vizet, majd lezúzzuk az egészet. Ezt a krémet ráöntjük az időközben elkészült húsra, majd addig hígítjuk vízzel, amíg megkapjuk a kívánt mártásos állagot. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és kész is vagyunk.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.