2018. október 04. 21:39 - A konyha fönőke

Indiai konyha

img_20180916_161154.jpgCsirke korma - Indiai vajas csirke

Hozzávalók:

  • 600 g csirkemellfilé
  • 1 fej hagyma
  • 1 nagyobb darab gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • chili paprika (ízlés szerint)
  • 3 tk garam masala
  • 1 csipet fahéj
  • 1 mk kurkuma
  • 100 g natúr kesudió
  • 250 ml kókusztej
  • 2 dl víz
  • bors
  • olaj
  • 1-2 babérlevél
  • 1 tk reszelt citromhéj

Elkészítés:

Egy forró serpenyőbe kevés olajat teszünk és rádobjuk a kockára vágott csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk és hagyjuk, hogy jól lepiruljon a hús, majd félretesszük (nem kell teljesen készre sütni). A serpenyőbe dobjuk a felaprított hagymát, öntünk rá egy kevés olajat és üvegesre pároljuk. A gyömbért szeletekre, majd apró hasábokra vágjuk és egy gerezd felszeletelt fokhagymával és az aprított chilivel együtt a hagymához adjuk. Mehet rá az előpirított hús, a fűszerek és alaposan átkeverjük. A húst alacsony lángon hagyjuk párolódni, addig elkészítjük a mártást.

Egy késes aprítóba tesszük a kesudiót, egy gerezd fokhagymát, a kókusztejet és egy kevés vizet, majd lezúzzuk az egészet. Ezt a krémet ráöntjük az időközben elkészült húsra, majd addig hígítjuk vízzel, amíg megkapjuk a kívánt mártásos állagot. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és kész is vagyunk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzetek-eledele.blog.hu/api/trackback/id/tr4214282303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása