2018. szeptember 02. 21:47 - A konyha fönőke

Madagaszkári konyha

Soupe chinoise - Madagaszkári leves

img_20180901_180759.jpg

Hozzávalók:

  • 10 dkg csirkemell
  • 1 hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy sárgarépa
  • tabasco szósz
  • gyömbér
  • 6 dl húsleves alaplé
  • 2 tk szójaszósz
  • 1 tk fehérborecet
  • 1 ek keményítő
  • 5 dkg laskagomba
  • 6 dkg rizstészta
  • bors

Elkészítés:

A hagymát és a répát julienne-re, a csirkemellet vékony csíkra vágjuk, majd ezeket kevés olajon egy fazékban lepirítjuk. Hozzáadjuk a szójaszószt, a gyömbért, a fehérborecetet és a tabascot, ezt ízesítjük sóval és borssal. Felöntjük a 6 dl húsleves alaplével, félpuhára főzzük. Hozzáadjuk a laskagombát, majd az előre megpárolt rizstésztát és végezetül a keményítő hozzáadása után készre főzzük.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzetek-eledele.blog.hu/api/trackback/id/tr6914218409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása