Soupe chinoise - Madagaszkári leves
Hozzávalók:
- 10 dkg csirkemell
- 1 hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 nagy sárgarépa
- tabasco szósz
- gyömbér
- 6 dl húsleves alaplé
- 2 tk szójaszósz
- 1 tk fehérborecet
- 1 ek keményítő
- 5 dkg laskagomba
- 6 dkg rizstészta
- só
- bors
Elkészítés:
A hagymát és a répát julienne-re, a csirkemellet vékony csíkra vágjuk, majd ezeket kevés olajon egy fazékban lepirítjuk. Hozzáadjuk a szójaszószt, a gyömbért, a fehérborecetet és a tabascot, ezt ízesítjük sóval és borssal. Felöntjük a 6 dl húsleves alaplével, félpuhára főzzük. Hozzáadjuk a laskagombát, majd az előre megpárolt rizstésztát és végezetül a keményítő hozzáadása után készre főzzük.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.