2018. szeptember 02. 20:57 - A konyha fönőke

Horvát konyha

Manestra od bobići - Horvát bableves

 img_20180825_171353.jpg

Hozzávalók:

  • 25 dkg fehérbab
  • 15 dkg húsos szalonna
  • 4 ek olívaolaj
  • 2 nagyobb hagyma
  • 2 fokhagyma
  • 3 sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 1 ek édes nemes paprika
  • 2 krumpli
  • 2 tk só
  • 1 liter csont, vagy húsleves, esetleg leveskocka
  • Babérlevél
  • Dalmát fűszerkeverék (Bazsalikom, majoranna, kakukkfű, oregánó, rozmaring petrezselyem)

Elkészítés:

A babot előző este beáztatjuk, majd új vízben az egyik félbevágott hagymával és a fokhagymával együtt félig megfőzzük. A másik hagymát és a húsos szalonnát, majd a krumplikat kockára vágjuk, és a forró olajon megpirítjuk, paprikával megszórjuk, felöntjük a húslé egy részével, beletesszük a karikára vágott sárgarépát és petrezselyem gyökeret, és félig megpároljuk. Hozzáöntjük a külön főtt babot, készre főzzük és ízlés szerint utána fűszerezzük.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzetek-eledele.blog.hu/api/trackback/id/tr814218285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása