Manestra od bobići - Horvát bableves
Hozzávalók:
- 25 dkg fehérbab
- 15 dkg húsos szalonna
- 4 ek olívaolaj
- 2 nagyobb hagyma
- 2 fokhagyma
- 3 sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- 1 ek édes nemes paprika
- 2 krumpli
- 2 tk só
- 1 liter csont, vagy húsleves, esetleg leveskocka
- Babérlevél
- Dalmát fűszerkeverék (Bazsalikom, majoranna, kakukkfű, oregánó, rozmaring petrezselyem)
Elkészítés:
A babot előző este beáztatjuk, majd új vízben az egyik félbevágott hagymával és a fokhagymával együtt félig megfőzzük. A másik hagymát és a húsos szalonnát, majd a krumplikat kockára vágjuk, és a forró olajon megpirítjuk, paprikával megszórjuk, felöntjük a húslé egy részével, beletesszük a karikára vágott sárgarépát és petrezselyem gyökeret, és félig megpároljuk. Hozzáöntjük a külön főtt babot, készre főzzük és ízlés szerint utána fűszerezzük.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.